۳۸ هزار و ۵۳۶ دهیاری در کشور تاسیس شده است/ ضرورت حرکت روستاها به سمت خودکفایی

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. اخبار
  4. chevron_right
  5. ۳۸ هزار و ۵۳۶ دهیاری در کشور تاسیس شده است/ ضرورت حرکت روستاها به سمت خودکفایی

گردهمایی دهیاران و بخشداران استان خراسان رضوی و تجلیل از دهیاران منتخب، سیزدهم تیرماه و در آستانه روز شهرداری و دهیاری با حضور مهیار نورعلی معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، یعقوبعلی نظری استاندار خراسان رضوی، فاطمه رحمانی نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران و مسئولان استانی و محلی در مشهد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، مهیار نورعلی در این گردهمایی با اشاره به ۲۱ ساله شدن سن دهیاری‌های کشور گفت: در حال حاضر ۳۸ هزار و ۵۳6 دهیاری در کشور تاسیس شده است.
وی افزود: یکی از مشکلات ما برقراری ارتباط دوسویه بین بالاترین رده‌ها در مجموعه وزارت کشور با دهیاران است. برای حل این معضل باید تفکر و ایده‌های‌مان را یکسان کنیم.
وی با بیان اینکه یکی مشکلات کشور مربوط به تعاریف موضوعات است، ادامه داد: این تعاریف در مورد روستا و دهیار باید یکسان باشد. روستا جایی است که طبیعت بر انسان غالب شود. در حال حاضر خیلی از روستاهایی که فرماندار مشهد درخواست نگاه ویژه به آن را دارد، اصلا روستا نیست.
معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور یادآور شد: بر مبنای قانون تاسیس دهیاری های خودکفا در روستاهای کشور، دهیاری‌ به عنوان دهیار روستاهای خودکفا شناخته می شود که روی پای خود بایستد و در مسیر خودکفایی باشد. حمایت‌های سازمان به گونه‌ای می باشد که روستاها به سمت خودکفایی حرکت کنند.
نورعلی با اشاره به برخی اختلافات در تعاریف مربوط به روستاها عنوان کرد: برخی از درخواست‌های دهیاری‌ها اختصاص ماشین‌آلات حمل زباله بود. آیا روستایی مگر باید زباله تولید کند؟ مگر در سال‌های گذشته روستاهای ما زباله تولید می‌کردند که ما امروز این کار را می‌کنیم؟ جایی که زباله تولید شود، روستا نیست بلکه شهر است.
وی ادامه داد: روستا و روستاییان برای ما حرمت دارند. ما اگر بخواهیم با تخصیص خودروهای حمل زباله آنان را به سمت شهری شدن سوق دهیم، چنین تعهدی را گردن نمی‌گیریم.
نورعلی اضافه کرد: اگر به جای اهداء خودروهای حمل زباله به دهیاری‌ها، ماشین‌آلات بازیافت زباله را در اختیارشان بگذاریم تا از زباله به درآمد پایدار برسند، آیا چنین کاری هدفمندتر نیست؟
وی ادامه داد: دهیارها باید توجه کنند که هرم مثلث قدرت در جمهوری اسلامی ایران برعکس است؛ یعنی در راس هرم مردم حضور دارند نه مسئولان. دهیاری ها بدانند که مردم رئیس‌شان هستند. مطالبه‌گری مردم و دهیاران باعث توسعه کشور می‌شود.
معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با اشاره به حضور زنان در مدیریت روستاهای کشور خاطرنشان کرد: حضور زنان در مدیریت روستاهای کشور بیانگر توسعه است. کشور ما با وجود تبلیغاتی که علیه آن می‌شود، در مسیر توسعه‌یافتگی پیش می‌رود.
نورعلی ادامه داد: امروز برخی زنان تحصیل‌کرده‌مان دهیار هستند. امروز کشور ما از مدیریت متمرکز به سمت مدیریت غیرمتمرکز در حرکت است. چنین فرایندی راه توسعه کشورهاست. البته در این راه فراز و نشیب‌های زیادی وجود دارد. باید توجه کرد که در حالت نیمه‌متمرکز موازی‌کاری بین دستگاه‌ها پیش می‌آید. البته یکپارچگی اداره کشور به دلیل حضور مقام معظم رهبری، روسای جمهور و استانداران حفظ خواهد شد.
وی تاکید کرد: باید توجه کرد که جایگاه دهیار حکمرانی و اداره امور روستاست و وظایف آن ذاتی است. لازم است وضعیتی ایجاد شود که همه امور را بتوان از طریق کارتابل وزیر کشور به صورت مستقیم پیگیری کرد.
نورعلی افزود: در همین راستا تا ۶ ماه آینده همه سامانه‌های وزارت کشور در قالب یک برنامه کامل به دهیاری‌ها ارائه خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

11 − 1 =

فهرست